Εάν θέλετε να ετοιμάσετε εσείς τα ψωμάκια burger
– Για 7 ψωμάκια, θα χρειαστείτε: 1 πακέτο έτοιμο μείγμα για λευκό ψωμί με μαγιά (450 γραμ.), 10 γραμ. ενεργό άνθρακα σε σκόνη, 25 γρ. βούτυρο, 300 ml χλιαρό νερό, 1 αβγό, σουσάμι ή παπαρουνόσπορο. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 ºC. Αναμειγνύετε τον ενεργό άνθρακα με το μείγμα για ψωμί και προσθέτετε νερό και βούτυρο. Ζυμώνετε καλά και αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία Χωρίζετε τη ζύμη σε 7 ίσα κομμάτια και τα πλάθετε σε μπαλάκια στο κέντρο της παλάμης σας. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί που έχετε λαδώσει. Τα αλείφετε με νερό ή ελαφρά χτυπημένο αβγό και τα πασπαλίζετε με σουσάμι και/ή παπαρουνόσπορο. Τα αφήνετε να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους και τα ψήνετε για περίπου 15 με 20 λεπτά. Για να ξέρετε ότι έχουν ψηθεί καλά, θα πρέπει να κάνουν ένα κούφιο ήχο όταν τα χτυπάτε από την κάτω πλευρά.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Oriental Mystery Sensational Burger
Εκπλήξτε τους καλεσμένους σας με αυτή τη μυστηριώδη χορτοφαγική συνταγή για μπέργκερ, φτιαγμένη με το ζουμερό, φυτικό μας Garden Gourmet Sensational Burger.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Κόβετε τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες και τα μαρινάρετε σε χυμό από λάιμ και αλάτι. Αναμειγνύετε το wasabi με τη μαγιονέζα. Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες.
Καθαρίζετε και κόβετε το αβοκάντο σε φέτες και το ραντίζετε με χυμό από λάιμ. Αναμειγνύετε το αλεύρι με το γάλα και ρίχνετε μέσα στο μείγμα τα κρεμμύδια που τα έχετε κόψει σε ροδέλες.
Ψήνετε τα ψωμάκια που τα έχετε ανοίξει στη μέση σε ένα τηγάνι-γκριλιέρα. Τηγανίζετε τα μανιτάρια με λίγο λάδι σε δυνατή φωτιά και τα ραντίζετε με τη σάλτσα τεριγιάκι. Τα αφήνετε στην άκρη.
Αφού στραγγίξετε τα κρεμμύδια, τα τηγανίζετε μέσα σε μπόλικο ηλιέλαιο μέχρι να χρυσίσουν. Τα στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζετε.
Ψήνετε τα Sensational Burgers σε ένα τηγάνι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Αλείφετε τα ψωμάκια με τη μαγιονέζα με το wasabi. Προσθέτετε το μαρούλι, τα ζεστά μπιφτέκια, το αβοκάντο, τα μανιτάρια, τις φύτρες φασολιών, τα ραπανάκια και ολοκληρώνετε τοποθετώντας το πάνω μέρος από τα ψωμάκια.